Rond 2015 kocht ik mijn eerste digitale spiegelreflexcamera, dit om vooral mijn kinderen te fotograferen. Al gauw kreeg ik de smaak van het fotograferen te pakken en heb ik een aantal cursussen gevolgd en werd het een echte hobby.

Ik begon met het maken van natuur-, architectuur- en avondfotografie en hoewel ik dit nog steeds erg leuk vind doe ik dit vanwege tijdgebrek nog maar mondjesmaat, bekijk hiervoor ook mijn instagrampagina ShotbyEd.nl.

Begin 2018 maakte ik op een fotografen-evenement voor het eerst kennis met portretfotografie en dit vond ik zo leuk dat ik mij hier verder wilde specialiseren.  Mijn portretfotografie kreeg pas een echte vlucht toen ik begin 2020 een plekje kreeg in het atelier van KunstaandenRijn en sinds 2022 heb ik een eigen studioruimte in de voormalige Minkemaschool.

Ik maak portretten van mannen/vrouwen/kinderen en gezinnen maar vooral het maken van karakteristieke rauwe (mannen)portretten in zwartwit vind ik heel leuk om te doen. Deze karakteristieke portretten worden in de studio gemaakt omdat je hier de belichting helemaal naar je hand kan zetten.

Naast het maken van deze studioportretten vind ik het ook heel leuk om op locatie te fotograferen. Je weet vaak niet precies hoe de shoot gaat lopen en hoe de locatie en het weer is. Ter plekke improviseren om samen met het model het maximale uit de shoot te halen maakt het altijd tot een leuke uitdaging.